Online Marketing Bureau Invictus – Makes You Unbeatable

Lokale SEO

Richt u zich als bedrijf op de lokale markt? Dan is dit blog zeker voor u de moeite waard om te lezen. Bent u bijvoorbeeld een restaurant of kapper, dan hoeft u – wanneer u bijvoorbeeld gevestigd bent in Veenendaal – niet vindbaar te zijn voor mensen uit Maastricht of Groningen. Met zoekmachine optimalisatie (SEO) kunt u hier al rekening mee houden, maar een andere optie is Google Mijn Bedrijf. Door deze tool in te zetten, bereikt u de lokale markt.

Wat is “Google Mijn Bedrijf”?

Google Mijn Bedrijf is een gratis tool die elk bedrijf kan gebruiken. De informatie die u opgeeft, kan worden weergegeven in de zoekresultaten, Google Maps en Google+.

U beheert alles zelf:

Bent u bijvoorbeeld een loodgieter uit Veenendaal en u heeft zich aangemeld bij Google Mijn Bedrijf, dan wordt u in het vervolg vermeld in Google als iemand zoekt op loodgieter Veenendaal.

Waarom wij u adviseren om gebruik te maken van “Google Mijn Bedrijf”?

Enkele redenen waarom wij u adviseren om Google Mijn Bedrijf in te zetten:

Stap voor stap naar “Google Mijn Bedrijf”

Hieronder hoe u zich – stap voor stap – aanmeldt voor Google Mijn Bedrijf:

  1. U maakt – als u dit nog niet heeft gedaan – een Google account aan.
  2. Ga vervolgens naar Google Mijn Bedrijf.
  3. Daarna klikt u op Uw bedrijf op Google (zie afbeelding)
  4. Zoek vervolgens naar uw bedrijf in het zoekveld. Staat u er tussen? Klik dan op uw bedrijf. Staat u er nog niet tussen, dan klikt u op Uw bedrijf toevoegen. Tot slot volgt u het stappenplan van Google en u bent klaar. Zorg voor een goede bedrijfsvermelding (met een zoekterm waar uw doelgroep op zoekt) en vergeet uw domeinnaam niet te vermelden.

Start vandaag nog met lokale SEO

Start vandaag nog met lokale SEO en meldt u aan bij Google Mijn Bedrijf. Wilt u ook beter gevonden worden in Google? Wij adviseren u graag op het gebied van SEO.

 

Richard van Kampen
Online marketeer Invictus Online Marketing