Adverteren op Facebook

Is jouw doelgroep actief op Facebook? Wil je doelgericht de naamsbekendheid van jouw bedrijf, product of dienst vergroten? Wil je waardevolle kliks naar jouw website om inschrijvingen voor de nieuwsbrief te realiseren? Ga adverteren op Facebook. Lang niet al jouw volgers zien jouw posts; het organisch bereik is onvoldoende. Wanneer je van plan bent om een serieuze social media strategie via Facebook in te zetten, kom je er dus niet onderuit om op Facebook te adverteren. Wij kunnen jou goed adviseren en helpen om effectieve Facebook-campagnes op te zetten.

Gericht adverteren op Facebook

Facebook heeft een uitgebreid advertentiesysteem, waar je vrij eenvoudig rendement uit kunt halen. Mits je natuurlijk weet wat je doet. Voorkom de grootste fout: zo breed mogelijk inzetten. De kracht van adverteren via Facebook zit namelijk in de targeting-opties. Je kunt zeer gericht je doelgroep definiëren. Zodra je jouw doelgroep geformuleerd hebt en gaat adverteren, kun je ook data verzamelen. Hiervoor gebruik je de Facebook Pixel. Met deze data kun je eventuele volgende campagnes specifieker inzetten op bijvoorbeeld mensen die jouw website al bezocht hebben en interesse hebben getoond in jouw product of dienst. Ook kun je vergelijkbare doelgroepen targeten.

Facebook advertentie voorbeeld

Facebook hanteert verschillende variaties bij het adverteren. Hieronder hebben wij een Facebook advertentie voorbeeld staan. Wij kiezen er altijd voor om meerdere advertenties per campagne in te zetten, zodat er getest kan worden welke advertentie(s) het beste resultaat oplevert. Daarom zie je in het onderstaande Facebook advertentie voorbeeld twee verschillende variaties.

Facebook advertentie voorbeeld met twee variaties

Kosten adverteren Facebook

De kosten voor het adverteren op Facebook is van meerdere factoren afhankelijk. Echter, de kans dat je geld verspilt met Facebook adverteren is vrij minimaal. Met een klein budget kun je heel gemakkelijk en doelgericht jouw doelgroep bereiken. Je kunt starten met een relatief klein budget van bijvoorbeeld € 100 voor twee weken. Wanneer deze campagne goed wordt geoptimaliseerd en het rendement goed is, kun je ervoor kiezen om het budget te verhogen.

Facebook campagne opzetten met Invictus Online Marketing

Wij jij doelgericht adverteren op Facebook? Laat ons jouw Facebook-campagne opzetten. Neem contact op met Richard van Kampen voor een vrijblijvend adviesgesprek. Bel naar 0318 – 762 593 of stuur een e-mail naar richard@invictusonlinemarketing.nl.

Naast Facebook ontwikkelen wij ook campagnes voor op Google, Bing en LinkedIn. Wij kunnen jou goed adviseren welke kanalen je het beste kunt inzetten om jouw doelgroep te bereiken en jouw doelen te realiseren.