Heeft u uw bedrijf aangemeld bij Google Mijn Bedrijf, dan moet u zich houden aan een aantal spelregels. Doet u dat niet, dan kan dat weleens vervelende gevolgen hebben voor uw vertoning in de lokale zoekresultaten van Google. Google Mijn Bedrijf heeft richtlijnen opgesteld waar u zich aan moet houden. Wanneer Google uw bedrijf blokkeert, vertelt zij niet waarom uw vermelding geblokkeerd is.

 

Waarom is uw vertoning bij Google Mijn Bedrijf geblokkeerd?

Er zijn twee typen blokkades: de softe variant en de harde variant. Bij de softe variant verschijnt u nog steeds in de lokale zoekresultaten, maar kunt u geen wijzigingen aanbrengen onder uw account. U moet een nieuw account aanmaken bij Google en opnieuw verifiëren. Let erop dat u stopt met het overtreden van de regels. Bij de harde variant verschijnt u niet meer in de lokale zoekresultaten en verwijdert Google alle gegevens. Er is slechts een kleine kans dat Google u helpt en weer vertoont in de lokale zoekresultaten.

Hieronder een top negen van redenen waarom Google uw bedrijf blokkeert:

  1. De URL die ingevuld staat bij Website, betreft een doorverwijzende URL.
  2. U voegt onnodige informatie toe aan uw bedrijfsnaam, zoals website URL’s, telefoonnummers en informatie over diensten of producten.
  3. U levert elders diensten in plaats van op uw eigen locatie, maar u vertoont wel uw adres.
  4. U heeft uw bedrijf vaker dan één keer aangemeld bij Google Mijn Bedrijf.
  5. De branche waarin uw bedrijf actief is, wordt niet toegelaten op Google+.
  6. Uw locatie betreft een virtueel kantoor. U bent bijvoorbeeld gevestigd in Utrecht, maar u wilt ook vindbaar zijn in Arnhem, dan is het niet toegestaan om ook voor Arnhem een aanmelding te doen.
  7. Uw business betreft een online shop. De richtlijnen geven duidelijk aan dat u dan een Google+-pagina moet aanmaken. U bent namelijk niet gevestigd op een fysieke locatie.
  8. Uw vereniging of stichting is gevestigd in een gebouw dat niet van uzelf is.
  9. U heeft niets verkeerd gedaan. Maar de branche waarin u actief bent, is volgestopt met spam en dus zijn de filters strenger afgesteld.

Houd uzelf aan de regels van Google Mijn Bedrijf

Google Mijn Bedrijf werkt uitstekend voor bedrijven die lokaal goed vindbaar willen zijn. Misleid Google niet, dan kunt u juist profiteren van de voordelen die deze zoekmachine biedt.

Bron: Search Engine Land

Richard van Kampen
Richard van Kampen is mede-eigenaar van Invictus Online Marketing en een ervaren online marketeer. Zijn specialismen zijn o.a. zoekmachine marketing (SEO en SEA), copywriting en conversie optimalisatie.