In dit artikel ga ik in op een tool die niet vaak gebruikt wordt: Fetchen als Google. Deze Google Webmaster Tool biedt u de mogelijkheid om te kijken hoe Google een webpagina van uw website indexeert en ziet. Natuurlijk erg belangrijk, want u bent toch benieuwd of Google de website hetzelfde ziet als dat u en ik de website zien.

Fetchen als Google

Afbeelding: Printscreen Fetchen als Google

Wat is “Fetchen als Google”?

Fetchen als Google heeft als doel om de doorzoekbaarheid van Google te controleren. Daarbij kan ook onderscheid gemaakt worden tussen een desktop-versie en een mobiele versie. Er zijn twee manieren om de webpagina te fetchen:

  • Pagina ophalen
  • Pagina ophalen en weergeven

Pagina ophalen
Met Pagina ophalen crawlt Google de URL die u opgeeft. Met crawlen bedoelen we dat de URL op het internet opgezocht en gescand wordt. De webpagina wordt opgenomen in de zoekresultaten van Google.

Pagina ophalen en weergeven
Met Pagina ophalen en weergeven gaan we een stap verder. Niet alleen crawlt Google de URL, maar toont het ook hoe de webpagina in de verschillende browsers getoond worden. Hiermee kan u dus direct bekijken hoe Google de pagina ziet en hoe de bezoekers de pagina zien. Het kan namelijk voorkomen dat Google door bepaalde codes de content niet leest, terwijl deze wel voor de bezoekers zichtbaar is. Wanneer dit laatste het geval is, moet u direct in actie komen en contact opnemen met uw webmaster.

Online marketeer, gebruik deze tool!

Er is nog een reden om deze tool te gebruiken: u kunt er binnen enkele ogenblikken voor zorgen dat de webpagina’s ge├»ndexeerd worden en in de Google resultaten vermeld worden. Ideaal als u een nieuwe webpagina heeft, die u graag zo snel mogelijk in Google wil hebben. Ook wanneer u veel veranderingen heeft doorgevoerd op de website, zoals wijzigingen in de content, adviseren wij u Fetchen als Google te gebruiken.

N.B: Google geeft geen garantie dat alle aanpassingen ook daadwerkelijk als zodanig worden weergegeven in de zoekresultaten.

Start vandaag nog met deze tool

Gebruik deze tool vandaag nog, want het biedt u, online marketeers en andere verantwoordelijken voor websites kansen om te scoren. Heeft u een vraag naar aanleiding van dit artikel, stel deze dan via het onderstaande venster.

 

Richard van Kampen
Invictus Online Marketing

Richard van Kampen
Richard van Kampen is mede-eigenaar van Invictus Online Marketing en een ervaren online marketeer. Zijn specialismen zijn o.a. zoekmachine marketing (SEO en SEA), copywriting en conversie optimalisatie.

Een gedachte over ““Fetchen als Google” biedt kansen om te scoren in Google

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *