Werk jij al met de nieuwe interface van Google AdWords? Dan kun je gebruikmaken van enkele nieuwe features, waaronder de promotie-extensie. Deze extensie zorgt ervoor dat mensen op Google die jouw advertentie zien, extra verleid worden om op jouw advertentie te klikken. Een promotie / korting trekt natuurlijk altijd de aandacht.

promotie-extensie Google AdWords

Wat zijn de mogelijkheden met de promotie-extensie?

De promotie-extensie van AdWords biedt verschillende mogelijkheden. Hieronder zet ik er een aantal voor je op een rij:

  • Keuze tot gelegenheid (optioneel): kies uit bijvoorbeeld Kerstmis, Valentijnsdag, Moederdag, Vaderdag of Black Friday.
  • Keuze uit verschillende promotie-typen (verplicht): geldkorting, percentagekorting, korting tot een bedrag en korting tot een percentage.
  • Keuze voor promotiedetails (optioneel): “Bij bestellingen van meer dan” of een promotiecode. De promotiecode is een goede mogelijkheid voor webshops.
  • Keuze voor taal en valuta (verplicht).

Daarnaast zijn er nog enkele velden verplicht: het bedrag of percentage, het item en de uiteindelijke URL.

promotie-extensie AdWords

Aan de slag met de promotie-extensie van Google AdWords

Voeg de promotie-extensie toe aan je campagne en je springt eruit ten opzichte van je concurrentie. De CTR – het doorklikpercentage – zal een stuk hoger zijn. Wil je meer weten over de mogelijkheden met deze extensie of heb je sowieso een vraag over AdWords? Neem dan contact met mij op via [email protected] of bel naar 0318 – 305 216. Ik help je graag op weg.

Let op: het is wel belangrijk dat je al werkt met de nieuwe interface van AdWords. Op de oude versie kun je geen gebruikmaken van de promotie-extensie.


Richard van Kampen

Richard van Kampen is mede-eigenaar van Invictus Online Marketing en een ervaren online marketeer. Zijn specialismen zijn o.a. het ontwikkelen van online marketingstrategieën, zoekmachine marketing (SEO en SEA) en conversie optimalisatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.