Richt u zich als bedrijf op de lokale markt? Dan is dit blog zeker voor u de moeite waard om te lezen. Bent u bijvoorbeeld een restaurant of kapper, dan hoeft u – wanneer u bijvoorbeeld gevestigd bent in Veenendaal – niet vindbaar te zijn voor mensen uit Maastricht of Groningen. Met zoekmachine optimalisatie (SEO) kunt u hier al rekening mee houden, maar een andere optie is Google Mijn Bedrijf. Door deze tool in te zetten, bereikt u de lokale markt.

Wat is “Google Mijn Bedrijf”?

Google Mijn Bedrijf is een gratis tool die elk bedrijf kan gebruiken. De informatie die u opgeeft, kan worden weergegeven in de zoekresultaten, Google Maps en Google+.

U beheert alles zelf:

 • Contactgegevens
 • Foto’s
 • Bedrijfslogo
 • Openingstijden
 • Beschrijving van uw bedrijf

Bent u bijvoorbeeld een loodgieter uit Veenendaal en u heeft zich aangemeld bij Google Mijn Bedrijf, dan wordt u in het vervolg vermeld in Google als iemand zoekt op loodgieter Veenendaal.

Waarom wij u adviseren om gebruik te maken van “Google Mijn Bedrijf”?

Enkele redenen waarom wij u adviseren om Google Mijn Bedrijf in te zetten:

 • Uw bedrijfsinformatie wordt weergegeven in de zoekresultaten, Google Maps en Google+, zodat uw doelgroep u altijd vindt (op elk device).
 • U bent lokaal veel beter vindbaar. Door het verkrijgen van (goede) recensies komt u hoger in de lokale zoekresultaten.
 • U heeft de mogelijkheid om meerdere locaties toe te voegen aan uw bedrijf.

Stap voor stap naar “Google Mijn Bedrijf”

Hieronder hoe u zich – stap voor stap – aanmeldt voor Google Mijn Bedrijf:

 1. U maakt – als u dit nog niet heeft gedaan – een Google account aan.
 2. Ga vervolgens naar Google Mijn Bedrijf.
 3. Daarna klikt u op Uw bedrijf op Google (zie afbeelding)Google-Mijn-Bedrijf
 4. Zoek vervolgens naar uw bedrijf in het zoekveld. Staat u er tussen? Klik dan op uw bedrijf. Staat u er nog niet tussen, dan klikt u op Uw bedrijf toevoegen. Tot slot volgt u het stappenplan van Google en u bent klaar. Zorg voor een goede bedrijfsvermelding (met een zoekterm waar uw doelgroep op zoekt) en vergeet uw domeinnaam niet te vermelden.

Start vandaag nog met lokale SEO

Start vandaag nog met lokale SEO en meldt u aan bij Google Mijn Bedrijf. Wilt u ook beter gevonden worden in Google? Wij adviseren u graag op het gebied van SEO.

 

Richard van Kampen
Online marketeer Invictus Online Marketing

Richard van Kampen
Richard van Kampen is mede-eigenaar van Invictus Online Marketing en een ervaren online marketeer. Zijn specialismen zijn o.a. zoekmachine marketing (SEO en SEA), copywriting en conversie optimalisatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *