In een vorig artikel zijn we ingegaan op de termen content marketing en contentbeheer. Door het schrijven van waardevolle content voor jouw doelgroep kun je uiteindelijk klanten aantrekken. Maar wat als je geen tijd hebt om content te schrijven of als je simpelweg geen zin hebt om er tijd voor vrij te maken? Moet je het dan helemaal niet doen of kun je het beter uitbesteden?

5 redenen waarom je ervoor kiest om jouw contentbeheer uit te besteden:

  1. Expertise: contentbeheer is een vak apart en vereist specifieke kennis en ervaring. Door het uit te besteden aan een gespecialiseerd bureau of professional ben je ervan verzekerd dat de content van hoge kwaliteit is.
  2. Kwaliteit: door het schrijven van content uit te besteden kun je erop vertrouwen dat de kwaliteit van je content van hoog niveau is. Een gespecialiseerd bureau heeft vaak de nodige tools en ervaring om kwalitatief sterke content te maken. Ontbreekt er kennis van de branche, dan vergaren ze deze informatie.
  3. Efficiëntie: het regelmatig bedenken en schrijven van content kan veel tijd in beslag nemen. Door het uit te besteden kun jij je focussen op jouw corebusiness en bespaar je tijd en geld.
  4. Flexibiliteit: een bureau dat gespecialiseerd is in contentbeheer, kan snel inspelen op veranderingen en nieuwe ontwikkelingen. Dit zorgt voor meer flexibiliteit en het schrijven van nieuwe, inspirerende content die waardevol is voor jouw doelgroep.
  5. Kostenbesparing: het uitbesteden van contentbeheer kan kostenbesparend zijn. Een bureau heeft al de benodigde middelen en kennis in huis, waardoor jezelf minder kosten maakt dan wanneer je een heel team moet opzetten.

In hoeverre is zoekmachine optimalisatie belangrijk bij het schrijven van content?

Wanneer je beslist om jouw content door een gespecialiseerd bureau te laten schrijven, dan is het ook belangrijk dat zij rekening houden met zoekmachine optimalisatie, omdat het ervoor zorgt dat je content goed vindbaar is in de zoekmachines, zoals Google. Als je content niet geoptimaliseerd is voor de zoekmachines, dan kan het zijn dat het niet wordt gevonden door je doelgroep. Ook al is het inhoudelijk van goede kwaliteit.

Waarom moet je contentbeheer uitbesteden?

Er zijn verschillende aspecten van SEO die belangrijk zijn bij het schrijven van content:

  • Keyword onderzoek: het gebruik van de juiste zoektermen is essentieel voor het optimaliseren van je content voor zoekmachines. Door het keyword onderzoek te doen, kom je erachter welke zoektermen relevant zijn voor je doelgroep en waarop je jouw content kunt richten.
  • On-page SEO: dit heeft te maken met het optimaliseren van de content zelf, zoals het gebruik van zoektermen in de internet titel, de meta description, koppen, tekt en afbeeldingen.
  • Linkbuilding: dit verwijst naar het verkrijgen van externe links – dus van andere websites – naar je content. Dit heeft een positief effect op de autoriteit en geloofwaardigheid van jouw website.

Hoewel SEO belangrijk is, is het niet de enige factor die bepaalt hoe succesvol je content is. Het is ook belangrijk om te zorgen voor kwalitatief hoogwaardige, relevante en boeiende content die waarde biedt aan je doelgroep. Door zowel SEO als content van hoge kwaliteit te combineren, kun je ervoor zorgen dat je content goed vindbaar is en tegelijkertijd de interesse van je doelgroep vasthoudt.

Richard van Kampen
Richard van Kampen is mede-eigenaar van Invictus Online Marketing en een ervaren online marketeer. Zijn specialismen zijn o.a. zoekmachine marketing (SEO en SEA), copywriting en conversie optimalisatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *